Schilderwerken op een vochtige muur door een ervaren schilder laten schilderen

Niet alleen zijn vochtige muren een esthetisch probleem, maar vocht in muren kan ook slecht zijn voor de gezondheid van een persoon. Als u merkt dat er vocht in uw muren zit, raden wij u aan om dit probleem onmiddellijk te verhelpen. Het eerste wat u moet doen is de bron van dit vocht vinden en het verwijderen. Zodra dit gedaan is, kunt u de vochtige pleister op uw muur permanent bedekken. Maar hoe?

Meer informatie over schilderwerken en schilders op www.schilderwerkensnel.be

Voor meer informatie over hoe u kunt schilderen om vocht op muren te stoppen, kunt u hier blijven lezen. Ontdek deze effectieve maar eenvoudige tips om te schilderen over vochtige vlekken.

Stappen die u moet volgen:

Controleer de onderliggende reden van uw vochtige muur. Voordat u begint met het schilderen van vochtige muren, moet u de oorzaak van het vocht vinden en bepalen. Er zijn verschillende soorten oorzaken achter vochtige muren, waaronder; filtratie, condensatie en capillariteit. De oorsprong van uw vochtige muren:

Als vocht wordt gefilterd, zoals bij uitlaatpijpen, is het absoluut noodzakelijk om de storing te repareren om vocht te voorkomen. Zodra het probleem is opgelost en de muur volledig droog is, is hij dus klaar om geschilderd te worden.
Op andere momenten ontstaat er vocht door het binnendringen van water van buitenaf en de beste methode in dit geval is om de muur waterdicht te maken met behulp van bitumineuze verf, wat ideaal is voor het creëren van een beschermende barrière tegen vocht en het voorkomen van infiltratie.

Controleer de luchtvochtigheid in uw kamer. In de meeste gevallen verschijnt er een grote natte plek in de muur door condensatie van waterdamp. Dit komt meestal voor in koudere ruimtes, met weinig zon en een hoge luchtvochtigheidsgraad. In dit geval is het essentieel dat u de vlek verwijdert, zodat u de muur later kunt schilderen voor een uitstekend resultaat.

Bij het overschilderen van vochtige vlekken heeft u vochtige zegelverf nodig. Controleer of de natte vlek droog is of niet. Als de vlek eenmaal droog is, verft u de muur met een goed ademende verf voor vochtige muren of vochtige zegelverf, die kan worden gekocht bij elke gespecialiseerde onderhouds- en thuisrenovatiewinkel.

Controleer op schimmel. Als in plaats daarvan de natte vlek lijkt te zijn uitgebloeid of schimmel, moeten ze worden verwijderd. Om dit te doen heeft u twee opties:

Gebruik een verdunde bleekoplossing en breng deze aan op de vlek met een doek of zachte borstel.
Breng waterstofperoxide aan met een doek om schimmels te verwijderen. Als u klaar bent, spoelt u de muur af en laat u deze drogen, zodat de vlek opdroogt.

Gebruik gechloreerd rubber, om het schilderen van een vochtige muur voort te zetten. Breng gechloreerd rubber aan op de vlek. Dit is een goede optie om de problemen van vocht op de muren uit te roeien. Dit is een soort verf die vaak wordt gebruikt om zwembaden te schilderen, geweldig vanwege de krachtige fungicide eigenschappen. Nadat u de verf op de vlek heeft aangebracht, laat u deze 15-20 minuten drogen en gaat u over tot het schilderen van de muur met standaard kunststofverf.

Zorg ervoor dat u de hele kamer bedekt. Vergeet niet de muur goed te verven, begin met het schilderen van de hoeken, randen van stopcontacten en schakelaars, deurkozijnen en ramen met een borstel. Daarna kunt u de rest van het oppervlak met een roller verven om een schone afwerking te verkrijgen.

Door al deze trucjes voor het schilderen van een vochtige muur uit te voeren, kunt u uw vocht in de ruimte voor eens en altijd repareren.