Het niet regelen van de vochtniveaus in uw huis kan bijdragen aan een groot aantal problemen. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is, versnelt dit de schimmel- en meeldauwgroei, vermindert het de efficiëntie van verwarmen en koelen en creëert het een aantrekkelijke omgeving voor ongewenst ongedierte. Het is absoluut noodzakelijk dat alle huiseigenaren een strategie voor vochtregulering ontwikkelen om deze problemen te voorkomen.

1. Raad eens niet naar de luchtvochtigheid

weergeven

Om het vocht in huis goed onder controle te houden, moet u de luchtvochtigheid in de lucht goed in de gaten houden. Volgens ENERGY STAR, het energie-efficiëntieprogramma van het Amerikaanse Ministerie van Energie, zou de luchtvochtigheid in een huis binnen het bereik van 30 tot 50 procent moeten vallen. Een hygrometer is een goedkope tool die kan worden gekocht om de vochtigheidsgraad in elke kamer te controleren. Er zijn ook thermometers beschikbaar die zowel temperatuur- als vochtigheidsniveaus weergeven.

2. Vochtbeheersing is een must voor de gezondheid van het gezin

Het niet beheersen van de vochtniveaus in uw huis vormt een aanzienlijk gezondheidsrisico voor uw familieleden en huisdieren. Micro-organismen gedijen in vochtige omstandigheden en kunnen de luchtkwaliteit van uw huis aantasten. Het wegwerken van vocht vermindert het aantal allergenen in het huis, inclusief schimmel en huisstofmijt. Het regelen van de vochtigheidsgraad van het huis is een must voor allergie- en astma-patiënten. Omdat te veel vocht ook ongedierte aantrekt, kunnen u of familieleden gezondheidsproblemen krijgen als gevolg van contaminanten die door ongewenste insecten en knaagdieren in het huishouden worden verspreid.

3. Het vinden van de oorzaak van te veel vocht kan een uitdaging zijn

Het regelen van de luchtvochtigheid in een huis begint al in de ontwerp- en bouwfasen van een nieuw bouwproject. Wanneer een huis ventilatieproblemen heeft, of de bouwmaterialen die in de constructie worden gebruikt, de opbouw van vocht bevorderen, zullen zich vaker vochtproblemen voordoen. Thuisreparaties die niet onmiddellijk worden aangepakt, kunnen ook bijdragen aan vochtproblemen. Lekken van leidingen kunnen bijvoorbeeld de vochtigheidsgraad doen stijgen. Als u zelf niet de oorzaak van te veel vocht kunt vaststellen, neem dan contact op met een professional voor assistentie.

4. Kelderverdieping kan de schuld zijn

oorzaak van

Elk type ondervloer, zoals kelders en kruipruimten, zijn gevoelig voor hoge vochtigheidsgraden. Grondwater kan gemakkelijk binnendringen via eventuele scheuren of gaten in de keldermuren. Bepaalde materialen die worden gebruikt in kelders zoals betonblokken zijn ook erg poreus en zullen water absorberen wanneer ze worden blootgesteld. In een kruipruimte kan een dampremmende laag worden neergelegd om te voorkomen dat het bodemvocht de ruimte binnendringt. Om water in de kelder te voorkomen, kan een methode worden gebruikt om de grond van de basis af te hellen. Regenpijpen kunnen ook van het huis worden verwijderd om de fundering te beschermen.

5 Verwijder de vochtigheid helemaal niet

ENERGY STAR beveelt een minimum vochtigheid van 30% aan, omdat niet genoeg vocht in de lucht lichamelijk ongemak kan veroorzaken. Sinusproblemen kunnen zich ontwikkelen en u zult merken dat uw keel krassend is. Je huid kan droog worden en jeuken. Gekloofde lippen komen ook vaker voor als de lucht te droog is. Bovendien kan een lage luchtvochtigheid elk type houten meubilair en bouwmaterialen dat u bij u heeft, beschadigen. Er kan krimp optreden samen met structurele kromtrekken.